fredag den 2. november 2007

I just love the smell of chainsaw oil in the morning!

Blev vækket ved 7.30-tiden af motorlarm, og mødtes af dette syn allerede inden morgenkaffen!

Bornholms Regionskommune var de eneste der turde fælde vor store poppel. Det viste sig, at der muligvis ville være opstået problemer, havde vi ønsket at få den helt fældet, da de på de nederste 2 grene allerede havde problemer med deres kædesav med blad på en meter!

Her er et godt billede af størrelsen på det hele. Liften er 25m høj, og i kurven befinder de to kædesavs-kyndige med medbragte kædesave. Kurven svinger frit, så de oplevede tit at blive søsyge!
Til højre ses et kig til selve haven om huset, samt vort gule hovedhus. Den laveste længe til venstre låner naboen til gamle folkevogne.

Her er et billede taget sydfra, hvor de er ved at tage den besværlige gren ned, der hænger ind over vor ene længe og vor gårdsplads. De tog et lille stykke af gangen, skar det af, lagde det ind i kurven, og flyttede så liften fri af taget, så de kunne smide det uden at ramme lastbil og bygninger.

Og vupti! Så var den nede..... Det tog dem ca. 8 timer, to mand og 4 kædesave, at få den ned, men uden nogen form for skade på folk og bygninger. Vi ville ikke have den helt fældet, vi vil gerne se den skyde igen og så bygge et fuglekig ovenpå. Tænk at ligge deroppe og kigge stjerner, eller bare sætte sig derop og strikke! Der er næsten kig til Dueodde deroppefra.


Her er min hue placeret på en af de mindre stammer. Nu skal vi bare rydde op. Så de gæster vi får i Huset fra nu af, må godt lige medbringe deres motorsavskørekort samt pudse deres kløve-meget-store-kævler-med-kile egenskaber af.


Vi er glade for den er væk, den store gren over huset VAR flækket, og ville ikke kunne holde til en god storm. Og dem er der mange af på Bornholm om vinteren. Og den er jo ikke helt væk og vil smukt springe ud til foråret, da hovedstammen er fin og sund.

Jeg fik ikke strikket meget den dag......

Søvnløse spørgsmål: Er poppel godt til strikkepinde, og hvor mange kan man lave af 25 rummeter træ? Og hvad nummer er en strikkepind der er en meter tyk?

Beckmanns Bud: Heller et træ fældet end fældet af et træ.

6 kommentarer:

knitting by kaae eller bare Charlotte sagde ...

hellere 10 fugle i træet, end ti træer i fuglen....
Du kan nok forsyne hele kbh med pinde af bare 2 skiver poppel... hvordan bliver poppelstrik mon? :)

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Og kan man mon løfte en strikkepind med den diameter??

Håber vi snart ses - jeg skal på tur med din mor i morgen.

KH Tina

Karen S sagde ...

Det må vel blive en nummer 1000 ;-) (efter metriske mål, hvad det er i amerikanske mål vil jeg ikke vove mig ud i).
Jeg glæder mig allerede til at komme i gang med arbejdet!!! ;-)

Kh Karen S (der faktisk fik afleveret den side rettidigt!!!)

Sanne B. sagde ...

Hold da k... for et træ. Eller eks-træ?
kh
Sanne B

knitting by kaae eller bare Charlotte sagde ...

Der er nok en der har fået tæller på sin side ;) Det går stærkt, over 500 (502 i skrivende stund) har set min, og jeg tænker lidt hvorfor, hvad kan jeg der er spændende at se... Ja Ja her er skæppen trukket helt ned over lyset ;) Jeg tænker altså dit træ skrået på langs med lidt bark på siderne ville være et fedt langbord! Bare en skive til dig og en skive til mig ;) - men kræver nok jeg også får hus på Bornholm.

Linda sagde ...

Udhulet og du kan padle til fastlandet. Vi glæder os til at se dig igen.
Vi sås sidst i Vivias garage og snakkede om ponchotrøje-opskrift. Jeg har lagt garnet frem, så ...
mange hilsner fra LindaT, kastrup